Újra Bio MANDALA

Pár napja már, hogy nincs szaglásom az elhúzódó arcüreggyulladásom miatt, de szerencsére ezt a teát, amit hetek óta készülök megmutatni, már régóta ismerem. Abba a Bio MANDALA-sorozatba tartozik, amelyikből már egyről írtam.
Ez most a Harmony Belső Tűz fantázia nevű, ami kicsit vadul hangzik, de szerintem egy igazi decemberi tea. Meleg szoba, forró sütőtök, feta sajt, fűszeres tea gőze, párologtatóban citrom, hmm…

A teakeverék összetevői: fahéj, almagranulatum, gyömbér, kardamom, szegfűszeg, bors. 20 db filter van a piros dobozban. Illatában a fahéj és gyömbér a domináns, az almát nem igazán érzem benne, de biztosan jobbá teszi. Egy kis citrom vagy narancs még passzolna hozzá, de az meg jöhet sütemény képében. És, hogy miért pont ezekkel az illatokkal vesszük magunkat körül így Karácsony környékén? Mert a téli napokon jól esik az átmelegedés, amit ezek a “tüzes” fűszerek segítenek, ezen kívül pedig remek fertőtlenítők is, ami szintén nem egy hátrány ebben az időszakban. A citrom, narancs a vitamintartalma mellett szintén a csíraölő tulajdonsága miatt kell ott legyen az asztalunkon – együk, igyuk, párologtassuk!

A bejegyzés kategóriája: Életmód teák, Fűszeres teák
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük