Új szerzemények

Hétvégén volt szerencsém eljutni a Vajdahunyadvárba, ahol a Magyar Mezőgazdasági Múzeum kerengőjében tartották meg ezt a gyógynövényes programot. Nem tudom, hány véletlen arra sétáló tévedt be az egyébként belülről látványos kirakodós, foglakoztatós eseményre, de még én, aki direkt oda igyekeztem sem találtam meg egykönnyen.

A keresgélés után végül is igazi kincsekre bukkantam. Remek volt például Kovács Ágnes természetgyógyász előadása a háztartásban használt gyógynövényekről, fűszerekről, praktikákról, felváltva a sok műparfümöt, vegyszert, kőolaj-kozmetikumot. 

Nem elszállt árakon találtan fonott kosarakat, tárolókat mindenféle  színű vesszőkből. Gyarapítottam is a kosár csapatomat egy újabb praktikus példánnyal, már szárad benne a ma aratott kakukkfű.

Szemügyre vettem a Gyógynövénytúrák Kft. teáit, amik összetételük alapján kicsit túlzóan gazdagnak, bujának tünnek. Jobban szeretem, ha egy teakeverék max. 10 összeillő növényből áll. Győzött azonban a kíváncsiságom, és vettem egy Jóegészség keresztnevű csomagot sok-sok-sok hasznos gyógynövénnyel, amikről úgy láttam passzolnak most hozzám. A szenna leveleket azért ki fogom szedegetni, még az enyhe hashajtás sem hiányzik. Az íze tényleg finom, dominál benne a levendula és a menta.

Ééés, még mit találtam? Ismeritek a növénybatikolást? Kell hozzá egy vágódeszka, színes virágszirmok, zsenge levelek, fehér vászon vagy pamut anyag és egy kalapács. Az anyagba beleütögetett növényi festékanyagok csodaszép aquarell-szerű képekké változnak. A gyerekek is imádják, végre legálisan szét lehet kalapálni valamit. Igaz, az ikeás ütögetős játék is ilyen, de az lássuk be, nem túl kreatív. Hogy igazán szép, művészi alkotások szülessenek, azért szükséges némi tapasztalat, milyen növények a jók, elrendezés, anyag, ütés erősség, stb. Kísérletezzetek!

A pöttyös bögre is új szerzeményem, de ezt már a Libamájfesztiválon vadásztam, ahol az óvodás lányom táncolt kedvencével, a Kolompos együttessel.  Ezzel muszáj volt elbüszkélkednem :).

Kategória: Gyógyteák, Programok | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük