Tavaszi kincsek szülinapra

Bizony-bizony, egy éve már, hogy együtt teázgatunk itt a blogon. Kicsit elbambultam így a tél végén, nehezen indul ez a tavaszi ébredés, de, ha késve is egy elegáns bejegyzést mégis megérdemel ez az alkalom. Valami olyasmire gondoltam, ami maga a nagybetűs tea, íz, illat, érzés. 

A teák közül egy klasszikus zöldre esett a választásom, ami már régóta várakozott a sorára a polcon. Ez a GEPA Ceylon Zöldtea. Ráadásul fair trade és bio, de más szépsége is van. Már a doboza gyönyörűség, kézműves papír, hangulatos, üde színek. Jól eltalálták, mert pont ilyen a tartalma is. Az illata mesés virágos, ha felszippantjuk üde mentás hatású. Ha igazán érezni akarjuk ezt a teájában is, figyeljünk a hőfokra és az áztatási percre, nehogy a savasság domináljon.

A férjem pedig hazaállított még egy kinccsel, amit mintha e mellé a tea mellé teremtettek volna. Egy csodás Rózsavölgyi táblás csokoládé! Gianduja-Étcsokoládé mandulapralinéval. Persze teljesen mindegy, bármelyik Rózsavölgyi maga a mennyország, de a csomagolópapírok terén talán ez viszi a pálmát. A csoki mintázata szintén mesés, illata, íze igazi mély fekete csokié, amit megbolondít az enyhén pörkölt mandula finom beleolvadása. 

Szóval ezzel a két szépséggel élesztgettük magunkat és emeltük az endorfin szintünket elűzve a tavaszi fáradtságot. Talán az sem véletlen, hogy mostanában minden ragyogó zöld szín vonzza a tekintetemet.

A bejegyzés kategóriája: Zöld teák
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

4 Responses to Tavaszi kincsek szülinapra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük