Színes-szagos csodák

Két kis gyermekem van. Várandóság, szoptatási időszak, szóval egy ideje már csak azt eszem-iszom, amit nekik is szívesen adok. A teákat is nagyon meg kellett szelektálnom, sok minden a polcon áll, ha még szét nem osztogattam. A fűszerekkel, gyógynövényekkel fontos vigyázni, de én az aromákkal ízesített teákat is kerülöm. Nem csak azért, mert ki tudja miből van, és jaj, a gyerek, hanem, mert azt hiszem, ha hozzászokunk a felturbósított ízekhez, nem fogjuk tudni élvezni az igazit. A természet nem tud versenyezni ezekkel az ízbombákkal.

Így aztán, felgyűlt a teás polcon pár színes tasak, amik ekkor-akkor ajándékként érkeztek. Tényleg nagyon szépek és sokfélék. Kimérős teaalkotások. Nézzük, miket találtam.

Ki is próbáltam, mert a másfél évesem napi pár komfort szopijától már igazán eltekinthetek.

Egyeske: fekete csillogós tasak, azt írja, Kiegyensúlyozó tea, hozzá elkészítési javaslat, származás, szavatosság. Beleszagolva semmi különös. Összetevők rajta vannak, és nagyon jól néznek ki így együtt a fűszerek: kardamom, koriander,  fahéj, édesgyökér, édeskömény, gyömbérgyökér, rózsalevelek. Az íze igazi fűszeres, nekem tetszett.

Ketteske: Trüffel nevű, szintén fekete tasakos. Rajta a név, összetevők, elkészítési javaslat, származás, szavatosság. Mandula, koriander, pisztácia, édesbors. Beleszagolok, huhh. Édes vajassütemény. Az összetevőire semmiképp sem hasonlít. Szeretem a sütiket, az igazi sütiket, harapni, rágni, inni nem.

Hármaska: Gingerbread bio rooibos. Más nincs a tasakra írva. Az illata fejbevág, nagyon erős édeskés, talán mandula ánizzsal. A vörös tea között találok sáfrányt, borsot, édesköményt, narancs héjat és talán ánizst. Íze kellemes. Gyömbér? Háát, lehet…

Négyeske: Citromfű, eper áll rajta. Beleszagolok, tényleg egy nagy tál eper jut eszembe. Benne fagyasztva szárított eperdarabok, almadarabok, indiai citromfű, körömvirág, fehér kandírozott gyümölcskockák és valami kicsi fehér golyócskák. Ez utóbbi elrágva talán citromsó lehet. Teájának az íze nagyon finom citromos, illata pedig eper. Az indiai citromfüvet gyakran használom önmagában is, de úgy nincs ilyen tiszta citrom íze. Gondolom a citromsó dobja fel kicsit.

Szépek, színesek, sokfélék. Nekem csak ennyi van, a teázókban végtelen, úgyhogy itt több bejegyzésben nem fogok ilyen típusú teákról írni.

 

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük