Szamócalevél

Amikor egy nap alatt ketten is felhívják a figyelmem a szamócalevélre, azt égi jelnek tartom, és azonnal be is szerzek egy zacskóval. Tegnap így is tettem és ma már világgá is kürtölöm, hogy a szamócalevél tea édes, illatos, gyümölcsös ízű finomság!

A szamócát, földi epret szinte mindenki szereti, sőt rajongott tavaszi gyümölcsünk, de hogy a levele…! Általam méltatlanul mellőzött volt eddig, és csak a málna levelét használtam, ami szintén édeskés ízű teát ad. Mivel közeli rokonok, mindketten a rózsafélék családjába tartoznak, a hatásaik is hasonlóak.

A szamócalevél tea mégis érdekes módon kifejezetten gyümölcsös ízt ad a forrázatának, ami miatt biztosan belekerülhet majd a gyerekeknek, kezdő gyógyteásoknak készülő keverékeimbe.

Vérnyomás és vércukorszint csökkentő hatása miatt inkább az esti teákban javasolom a fogyasztását egy kis kamillával, levendulával megbolondítva. Csersav tartalma miatt fertőtleníti a száj nyálkahártyáját és a beleket egyaránt. Egy kis mézzel, esti fürdő után, puha, meleg zoknival tökéletes.

A bejegyzés kategóriája: Gyógynövények
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük