ÖsszPONTOSÍTÁS

Az őszi teaszezont át is ugrottuk itt a blogon, ami a legkevésbé sem jelentette azt, hogy nem teáztam közben. Sőt! Merthogy, a jó munkához tea kell. Bizony, októbertől újra dolgozom, ami teás szempontból azt jelenti, hogy előnyben részesítem reggelenként a … milyet is? Legtöbbször mindegy, csak kellemes melegítő és kortyolgatni való folyadék legyen. Az aromás gyümölcsteák rendszerint szíven ütnek, ha megérzem a munkahelyi kancsóban, de ezen kívül mindenivó lettem.

Ha én állíthatom össze, akkor szeretem, ha felpörget, de nem nyomja nagyon a vérnyomásom, inkább csak frissít.  A zöld teák mellett nagyon kellemes hatású a bazsalikom, hibiszkusz, rozmaring, de munkahelyi viszonyok között mégis legpraktikusabb választás valami filteres. Találtam egy remek keveréket a Sonnentortól, akinek már egyébként okozott csalódást teakeveréke túl erőtlen, kiszáradt ízhatása miatt.

Még egy esélyt szavaztam neki és beszereztem két keveréket. Az egyik a Ginkgo koncentráló tea (zöldtea, rozmaring, gingkolevél, citromfű, almamenta, rózsavirág). A gingkót sokan használják memóriát és keringést javító hatása miatt. A zöldtea, rozmaring élénkít, frissít, a citromfű pedig inkább nyugtat, úgyhogy ez utóbbi kissé kérdőjeles itt számomra, talán harmonizál, divatos szóval.

Íze kellemes és jóleső, szerintem a céljának megfelel. Hosszú távú hatása memóriámra még ismeretlen.

A másik kellemes meglepetés a Sonnentor Jókedvű nap fantázianevű teakeveréke. Tényleg olyan, mint benne egyik összetevője a napraforgóvirág. Fincsi benne a menta enyhe íze is. És az összetevői (almamenta, szederlevél, málnalevél, körömvirág, búzavirág, napraforgóvirág) egy hirtelen gyomorrontáson is hatékonyan segítettek.

Kicsit zavar, hogy a dobozán nem tüntetik fel a gyógynövények latin neveit, így ugyanis pár összetevő nehezen azonosítható. Például számomra az almamenta csak sejteti, hogy valamilyen Mentha sp.

nagy előnye viszont, hogy változatos keverékeket filteres kiszerelésben is elérhetünk.

Jó munkát a 2013-as évben is!

 

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük