Narancsos kukorica keksz

Ígérem, nem leszek gasztroblogger, de nem bírom ki, hogy az egyik Mikulásváró sütinket, ne osszam meg, főleg, hogy annyira gyorsan elkészíthető és szerényen finom. Hagyomány teremtő módon ugyanis idén illatos süti csomagocskával várjuk a Mikulást. Celofánba pakoljuk a kis finomságokat, átkötjük, díszítjük, s kitesszük a teraszra útravalóul az Északi-sarkra visszautazó Télapónak. A levegőben citrom illan az aromalámpából, a bögrénkben meleg tea kavarodik a mézzel.

Milyen sütihez, milyen tea? Fűszeres sütik melle legjobb valami nem harsány gyógynövény tea. Vagy azonos íz azonossal – pl. egy mentás süti mentateával, de össze-vissza keverve semmiképp. A “karácsonyi” teákhoz – rendszerint fahéj, szegfűszeg, alma, kardamom, és hasonló jellegzetes ünnepi hozzávalókból készült teákhoz nem kínálnék más aromás édességet.

Ez a narancsos kukorica keksz pont jó.

Hozzávalók: 170 g vaj, 100 g cukor, 250 g kukorica liszt, 100 g sima liszt, 3 narancs reszelt héja, 2 tojás, 50 g kandírozott narancs darabolva. Lehet kézzel is, de finomabb, ha valamilyen robotgéppel, -ben dolgozzuk össze a tojásokat a cukorral, majd a vaj, a narancsok, a liszt a végén. A masszát 1-2 órán át pihentessük a hűtőben, majd formázzunk belőle kis golyókat. Sütőpapíron, 190 fokon 20 perc alatt sülnek meg.

A bejegyzés kategóriája: Fűszeres teák, Teasütemények
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük