Meseteák

Megjavult az orrom és a gyógyteázást is lazábbra vehetem, úgyhogy tegnap kinyitottam a meseládikót. A valaha angol kekszeket rejtő elegáns fémdobozban (köszi Réka) most a Shirinda Teabolt csinos tasakjait tartom. Mesedobozban meseteák. Azért hívom őket meseteáknak, mert a csomagocskákban egytől egyig illatos teavariációk lapulnak. Nem könnyű ezeket a kimért szálas teákat csomagolni, mert az intenzív illatok mindenből ki tudnak szökni, mindent áthatnak. Érdemes jó minőségű fémdobozt, csavaros sötét üveget beszerezni.

Nagyon szívesen megfigyelném, hogyan is készülnek ezek a feliratuk szerint aromát nem tartalmazó keverékek. Az én gyógynövényekhez szokott orrom el sem tudja képzelni, hogy szárított növényi alapanyagokat összepakolva ilyen átható illatköltemények születhetnek.

Finom szürcsölnivalók barátnős csevegéshez, mesefilm, regény mellé, és persze teaházak csészéjébe is abszolút valók.

Örök fiatalság: zöld tea, gingkolevél, körte, tengeri moszat, rózsaszirom, rózsarügy, lichi, cékla. Nem sajnálták belőle a zöld teát, finom érett íze van. A többi összetevő nem igazán jön át, csak egy édes mellékíz. A cékla különösen vicc.

Török tea: szálas fekete tea. Bár nincs meg a török teák erős füstös aromája, meglepően kellemes, bársonyos, kerek tea. Tetszett.

Marrakesh: zöld tea, marokkói menta. Eddig az első helyezett ez a tea. Szépen sodort zöld tealeveleket alaposan beborítja a menta. Arányuk nagyon harmonikus. Már volt szerencsém marokkói mentás zöld teához, télen jól átmelegít, nyáron langyosan remekül hűsít.

Még találkozunk Shirindáékkal, van még pár tartalék a dobozomban.

Kategória: Életmód teák, Fekete teák, Fűszeres teák, Kimért szálas teák, Zöld teák | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük