Mély lélegzetvétel

Minden véget ér egyszer, lezárul egy korszak, véget ér egy év és már-már elbóbiskolna a sötétségben a december, ha nem lüktetne ott bennünk az a gyertyaláng, amit úgy hívunk reménység, élni akarás, várakozás. Advent.

Szinte zsigereinkben is érezzük, hogy ki kell tartanunk és jól kell gazdálkodnunk vitaminkészleteinkkel. Segítségnek jól jönnek a citrusfélék, alma, savanyú káposzta, aszalványok, natúr gyümölcslevek, gesztenye, csipkebogyó. Mi a fagyasztott zöldségeket, gyümölcsöket sem vetjük meg ilyenkor télen.

Csak az a szép zöld, az hiányzik! Persze, majd az örökzöld karácsonyfán legeltethetjük a szemünket. Sajnos, azt mégsem lehet meginni. Vagy mégis? A remek fenyőteáról már írtam, de örömmel jelentem, hogy vannak már elérhető filteres teakeverékek is, amelyek bepillantást nyújtanak a természet világába, akarom mondani, kortyot az ízébe.

Ilyen ez a Sonnentor gyöngyszem, amelynek csodaszép, és a leírás alapján környezetkímélő csomagolása 12 szütyő filtert rejt. Íze nem túl markáns, benne azért a fenyő dominál, de kellemesen. Olyan zöld az egész. Hatóanyagait tekintve elmenne egy fertőtlenítő, vízhajtó teának. Télire nem is rossz.

Összetevők: szederlevél, áfonyalevél, fenyőlevél, pitypang, csalán, fekete ribizli-levél, lándzsás útifű, réti here, margaréta, kankalin.

A Teablog ezzel nyitja következő évadát. Egy mély lélegzet az erdőben! Boldog, reménysugaras Adventet mindenkinek!

A bejegyzés kategóriája: Életmód teák
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük