Meghülés, nátha és társai

Lassan végigjárja a babazsúron összeszedett kórság családunk minden tagját, még a látogató nagyszülők sem maradnak ki.

“Ennyi teát isztok, bogyót szedtek, és mégis betegek vagytok?” – hangzik sokszor a szkeptikus kérdés. Na, igen, a vírusok már csak ilyenek. Az immunrendszer rögtön támadásba lendül. Szerencsére. Hogy azonban a csata meddig tart, lesz-e belőle háború, az nem mindegy.

Ezért sem haszontalan segíteni az immunrendszerünk munkáját.

Táplálkozásról, vitaminokról, homeopátiáról máshol többet lehet megtudni, itt viszont egy teakeveréket mutatok, ami nagyon jól tud esni abban a bizonyos bágyadt, orrcsavarós állapotban, és segít kihozni azt, aminek ilyenkor ki kell jönnie.

Ez Herbáriás, Meghűlés tüneteit enyhítő teakeverék a neve. Javallat, alkalmazási javaslat rajta van. Ettől eltérően, hígabban készítve én a 6 éven aluli gyerekeimnek is adom. Finom, önmagában is édeskés tea.

Összetétel: orvosi ziliz gyökér (Althaeae radix), kakukkfű levél, virág (Thymi herba), hársfavirágzat (Tiliae flos), fekete bodza virág (Sambuci flos), igazi édesgyökér (Liquiritiae radix), keserű édeskömény (Foeniculi amari fructus), orvosi ziliz levél (Althaeae folium).

A latin neveiket azért írom mindig oda, mert úgy vettem észre, sok félreértésre ad okot a gyógynövények csak magyar neveinek a használata a leírásokban. Így biztosra azonosítható, ki mire gondol.

A bejegyzés kategóriája: Gyógyteák
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Meghülés, nátha és társai

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük