Magbörze az oviban

Nem megyünk át kertblogba, csak hát, ugye, milyen jó nyáron kilépni a konyhakertbe, és összeszedni pár szál friss bazsalikomot, kakukkfüvet a teába. Na, ezért most kell tenni. IMGP5624Első lépésként például felkeresni egy magbörzét, ahol vetőmagokat lehet csereberélni. Ez azoknak ideális, akik klasszikus konyhakertet művelnek. Sok faj, sok fajta kis helyen. Így, ha megveszek egy tasak magot, abból csak egész keveset használok, sok a feleslegem, de a tavalyi jól sikerült terményekből kivett magokat is szívesen terjesztem.

Ezért rendeztük meg február 28-án az első pomázi magbörzét az Eszterház Néphagyomány Éltető Óvodában. Az eseménynek otthont adó barátságos tornateremben szívesen időztek el a gyerekek (tombolták ki magukat), míg mi, szülők nyugodtan kibeszélhettük kerti élményeinket és kínálgathattuk vetnivalóinkat. Legtöbb fajtát a paradicsomból és a paprikából számoltam. Legkapósabb pedig kétségtelenül a maghéj nélküli sütőtök lett az Andi Kertészet jóvoltából. Népszerűsítettük a wc papír gurigába való vetést, aminek előnye, hogy azzal együtt, a gyökerek megbolygatása nélkül lehet majd a palántát a kertbe kiültetni, és volt olvasni való is a biokertészkedésről.

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett, igazi tavasznyitó csapatépítő hangulatúra sikeredett a magbörzénk. Reméljük, hasznos is volt és hagyományt teremtettünk.

IMGP5633IMGP5637IMGP5618

A bejegyzés kategóriája: Programok
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük