Lányok teája

Lányainknak útravalóul a nővé válás felé:

  1. palástfű  – a NŐK gyógynövénye, gyönyörű harmatos leveleiről az anyaság és a szoknyák alá bújó kicsik jutnak az eszembe
  2. kökényvirág  – mert kell bele valami nagyon fiatalos és virágos (a rózsának nincs olyan markáns virág íze, mint a kökényvirágnak)
  3. cickafark  – mert vannak keserű női pillanatok is
  4. levendula  – a gondoskodás, a konyha, az alkotás
  5. bazsalikom  – az istennők növénye, a királynő

Kittinek köszönöm a megrendelést, aki lányai nevelgetése során a lelki táplálékról sem feledkezik meg, amihez pedig elengedhetetlen egy csésze a Lányok teájából. 🙂

A palástfüvek a rózsafélék családjába tartozó növények, amelyeknek számos, nehezen megkülönböztethető faja, kisfaja van. Leveleinek fogazott karéjai jellegzetes palástot alkotnak, amelyeken olyan tündérien csillognak a harmatcseppek. Magyarországon nem sok a szép fajgazdag hegyvidéki gyep, ezért védjük is őket palástfüvestül.

Gyűjteni nem szabad, drogériákban viszont könnyen hozzájuthatunk.

A szomszédos országokban hegyvidéki kirándulásaink során érdemes a talpunk alá nézni, szinte gyepalkotó a füvek mellett.

A nők gyógynövényének tartják. A benne lévő tanninoknak (cseranyagoknak) köszönhetően összehúzó hatású növény, ezért segíti a szövetek feszessé válását, a hegesedést; vérzéscsillapító hatása is ismert. A méh erősítésére, menstruációs panaszokra használjuk, és olyan számunkra fontos anyagok vannak benne, mint a flavonoidok, ásványi anyagok (Ca, Mg).

A bejegyzés kategóriája: Életmód teák
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük