Egy kis takarítás

Várom a tavaszt! Most már nagyon szabadulnék a téli hónapok ólomsúlyától. Sötét, hideg, sok ruha, fűtés, ünnepek alatti kajadömping, farsang, disznóvágás, sütemény, sütemény, sütemény…
A hétvégi napsütés hatására végleg eldöntöttem, eljött a tavaszi nagytakarítás ideje, belülről is. Hogy épp böjt van? Véletlenek nincsenek.
Két teakeveréket vettem, mindkettő alapja a máriatövis, ami a máj gyógynövénye. Van, aki salaktalanító keveréket iszik ilyenkor, de én inkább legyengülök az erős vízhajtó hatásától, s úgy érzem inkább a nehéz méregtelenítő munkát végző májamat kell egy kicsit felfrissíteni, támogatni. Nagyon-nagyon megérdemli ez a szervünk ezt a kis takarítást.

A Naturlandos Májvédő és detoxikáló keverék az egyik, amit kipróbáltam. Ez szinte mindig van itthon, jól jön ivós buli, megterhelő ebéd, vacsora után. Májvédő kúraként inkább étkezés előtt jó inni, édesítés nélkül.
Vettem egy Herbáriás pannonhalmi májvédőt is, mert kíváncsi voltam az ízekre.
Én kitartok a Naturlandos mellett, mert szeretem az édesgyökér kellemes utóízét, máriatövis is több van benne, a pannonhalmi viszont a férjemnek és anyukámnak is jobban ízlik a borsmenta miatt. Egyik sem veszettül keserű, mint gondolnánk az ilyen máj, epe, gyomor teákról.
Mindkettő filteres, könnyű használni.

Pannonhalmi: máriatövis (Silybi mariani fructus), borsmenta (Menthae pip. folium), citromfű (Melissae herba), párlófű (Agrimoniae herba), orbáncfű (Hyperici herba), cickafark (Millefolii herba), gyermekláncfű (Taraxaci radix).

Naturlandos: máriatövis (Silybi mariani), édesgyökér (Liquiritiae radix), csalán (Urticae folium), ziliz (Althaeae folium), párlófű (Agrimoniae herba), cickafark (Millefolii herba), édeskömény (Foeniculii amari fructus), katángkóró (Cichorii radix), gyermekláncfű (Taraxaci radix).

Kategória: Gyógyteák | A közvetlen link.

5 Responses to Egy kis takarítás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük