var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-21457656-1']); _gaq.push(['_setDomainName', '.teablog.hu']); _gaq.push(['_trackPageview']);
(function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();
Két növény beszerzése és tartalékolása nélkül nem vághatunk neki a téli hónapoknak, ezt már megtanultam, mióta gyerekeim vannak. Ez a kakukkfű (Thymus spp.) és a lándzsás útifű (Plantago lanceolata L.). Az útifű most fogyott el, jövőre tehát még többet kell bezsákolni.
Ma megint szükség volt a torok teára és egész finomra sikeredett, leírom. Az egyik alap a kakukkfű, ami remekül fertőtleníti a légutakat, köptető, köhögés csillapító. A másik az útifű, aminek nyálkaanyagai köptető, hurutoldó hatásúak. Jól ismerjük a boltokban kapható szirupos formáikat, így azonban nem csak olcsóbb, hanem több növény jótékony hatását ötvözhetjük, az édesítőt mi választhatjuk, más egyéb anyag pedig biztosra nem szerepel benne.
Mivel a kakukkfű a teában elég erős ízű, lágyítottam kicsit egy filteres hársfával, de jöhetett volna bele bodza, vagy édeskömény is. Mind jól illik egy torok-teába.
Mézzel édesíteni szinte kötelező, így érvényesül jól a hurutoldó és köhögéscsillapító hatása.
Teakeverék:
- 2 rész kakukkfű,
- 2 rész útifű,
- 1 rész hárs, bodza, édeskömény vagy csipkebogyó
2 Responses to Torok-tea